Noua generație de vehicule electrificate Ford va include noile Fiesta și Focus EcoBoost Hybrid

0

Ford a anunțat că anul viitor vor fi introduse în gamă noile Fiesta EcoBoost Hybrid și Focus EcoBoost Hybrid, modele mild-hybrid de 48V.

“Am făcut tot posibilul să dezvoltăm versiuni mild-hybrid pentru două dintre cele mai populare mașini ale noastre. Acestea îi ajută pe clienți să facă economie în timp ce rămân fidele filosofiei Ford care pune accent pe plăcerea de a conduce”, a declarat Steven Armstrong – președinte al Consiliului Director al Ford Europa.

Un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) înlocuiește clasicul alternator, permițând recuperarea și stocarea energiei care de obicei se pierde în timpul frânării și rulării libere (coasting). Astfel, sistemul încarcă un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volți răcit cu aer.

BISG se comportă și ca un motor, completându-se impecabil cu motorul 1.0 EcoBoost* cu trei cilindri. În momentul rulării normale și al accelerării, BISG utilizează energia stocată pentru a oferi un plus de cuplu, alimentând totodată și sistemele electrice auxiliare ale mașinii.

Suplimentul de cuplu permite dezvoltarea unui răspuns mai energic și a unui nivel de performanță mai ridicat, rezultatul fiind o experiență de șofat mai flexibilă și mai conectată. BISG le-a oferit în același timp inginerilor Ford posibilitatea de a îmbunătăți puterea dezvoltată de motorul 1.0 EcoBoost printr-un turbocompresor mai mare, diminuând fenomenul turbo-lag.

“Motorul nostru 1.0 EcoBoost a dovedit deja că un nivel bun de consum și un nivel ridicat al performanțelor pot coexista. Tehnologia EcoBoost Hybrid duce totul la nivelul următor”, spune Roelant de Waard, vicepreședinte Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa.

Alături de Fiesta și Focus EcoBoost Hybrid, Ford a dezvăluit la începutul acestui an și noul Mondeo Hybrid Wagon. Acesta beneficiază de o arhitectură full-hybrid care permite o experiență rafinată a sistemului de propulsie benzină-electric și dezvăluie o alternativă convingătoare la motorizările diesel. Mondeo Hybrid Wagon este singurul model full-hibrid disponibil în caroserie wagon în segmentul D.

Ford introduce în cursul acestui an și soluții de propulsie mild-hybrid pentru a îmbunătăți eficiența la consum a utilitarelor Transit de două tone și Transit Custom, dar și a lui Tourneo Custom, model care permite transportul a opt sau nouă pasageri.

Cititi si Ford a dezvăluit noul Focus ST. Accelerează până la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele