Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton se vor vaccina în public anti coronavirus

0

Asemenea fostului preşedinte american Barack Obama, şi predecesorii săi la Casa Albă George W. Bush şi Bill Clinton s-au declarat dispuşi să se vaccineze public împotriva COVID-19, pentru a-şi încuraja concetăţenii să se vaccineze la rândul lor.

 

Un reprezentant al fostului preşedinte George W. Bush a declarat pe CNN că fostul şef de stat republican, care acum are 74 de ani, este dispus să promoveze vaccinurile anti-COVID-19.

“Vaccinurile trebuie mai întâi avizate ca fiind sigure şi administrate populaţiilor prioritare. Preşedintele Bush îşi va aştepta rândul în funcţie de priorităţile declarate de autorităţile sanitare şi va accepta să se vaccineze în faţa camerelor, dacă acest lucru contribuie la a-i convinge pe americani să procedeze la fel”, a declarat Freddy Ford, şeful biroului fostului preşedinte.

Purtătorul de cuvânt al lui Bill Clinton, Angel Urena, a indicat tot pe CNN că fostul lider democrat în vârstă tot de 74 de ani se va vaccina public “dacă aceasta îi poate determina pe toţi americanii să facă acest lucru”.

Vezi și Pedofil miliardar mort în pușcărie, apropiat cu Clinton, Trump sau prințul Andrew

Un articol publicat joi în Washington Post i-a îndemnat şi pe preşedintele ales Joe Biden (78 de ani) şi pe vicepreşedinta sa Kamala Harris (56 de ani) să se vaccineze în direct la televiziune pentru a-i convinge pe sceptici, care sunt numeroşi în Statele Unite, în contextul vitezei cu care au fost dezvoltate vaccinuri împotriva COVID-19.

SUA se pregătesc de primirea primelor doze de vaccin împotriva noului coronavirus înainte de sfârşitul anului. Atât Pfizer cât şi Moderna au cerut administraţiei lui Donald Trump să autorizeze în regim de urgenţă vaccinurile lor. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) a recomandat marţi ca primele vaccinuri disponibile să fie destinate angajaţilor din sănătate şi persoanelor care trăiesc în căminele de bătrâni.

Pe de altă parte, un sondaj realizat de Gallup în luna noiembrie a dezvăluit că doar 42 % dintre adulţii americani au asigurat că se vor vaccina împotriva COVID-19.

Vezi și Tudose crede că PSD va guverna România, iar

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele