Octavian Berceanu vs. Vlad Voiculescu la șefia USR PLUS București

0

Octavian Berceanu vs. Vlad Voiculescu la șefia USR PLUS București. Șeful Gărzii Naționale de Mediu Octavian Berceanu îl va contracandida pe Vlad Voiculescu la șefia USR PLUS București, în scrutinul intern care va avea loc la finalul acestei săptămâni.

 

Vlad Voiculescu anunțase în interiorul partidului că va candida și el. Alegerile se vor desfășura pe parcursul a trei zile: vineri, sâmbătă și duminică, cu prezența fizică a delegaților.

„Biroul Minicipal după alegeri trebuie să fie un birou al celor pe care-i reprezentăm, transparent, deschis, eficient si bine organizat. Biroul Municipal al USRPLUS poate îmbrăca haina încrederii pentru toți bucureștenii (…). Candidez pentru președinția Biroului Municipal București cu energia și înțelepciunea cu care transform, din ”Cenusăreasă” în ”Prințesă”, una dintre cele mai importante instituții ale statului. Împreună avem șansa să facem din filiala USRPLUS București un reper pentru politică.”, le transmite Octavian Berceanu colegilor, în scrisoarea de intenție depusă pentru candidatura la șefia USR PLUS București.

Intrarea în competiție a lui Berceanu are loc pe fondul tensiunilor dintre USR și PLUS, fiecare partid încercând să câștige filiale importante din țară, în perspectiva congresului din septembrie.

Vezi și Voiculescu anunță că a scăpat de o plângere la DNA legată de studiile sale

Decizia lui Octavian Berceanu de a intra în competiția internă din București vine după ce la nivelul filialei municipale cei din USR nu aveau un candidat. Actualul copreședinte USR al filialei, Claudiu Năsui, nu intenționa să îl contracandideze pe copreședintele PLUS Vlad Voiculescu.

„Berceanu nu este genul care face înțelegeri politice. Probabil a simțit că sunt nervi în USR”, spun surse din partid.

În USR sunt nemulțumiri legate de influența pe care vrea să o exercite PLUS și Vlad Voiculescu la nivelul organizației municipale. Până acum, în alegerile din sectoare, USR a obținut șefia doar a două organziații, în timp ce PLUS a câștigat în patru dintre sectoare. Cea mai importantă victorie pentru USR este la sectorul 1, unde Clotilde Armand l-a învins pe Dragoș Pâslaru.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele