OMS: COVID-19 este totuși în expansiune, dar creşterea cazurilor a încetinit

0
vaccin

Pandemia de coronavirus încetineşte la nivel mondial, cu excepţia a două regiuni: Asia de Sud-Est și Sud-Estul Mediteranei. Virusul COVID-19 este totuși în continuă expansiune, dar creşterea cazurilor şi a deceselor a încetinit la nivel global.

 

În ultima sa actualizare epidemiologică, publicată luni seară, OMS a precizat că continentele Americane rămân cele mai afectate, reprezentând jumătate din cazurile recent raportate şi 62% din cele 39.240 de decese la nivel mondial din ultima săptămână.

„Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi 39.000 de decese noi au fost înregistate de OMS în ultima săptămâna, o scădere de 4% a numărului de cazuri şi (o scădere de 12%) a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă”, se arată comunicatul OMS.

Asia de Sud-Est, a doua cea mai afectată regiune, a raportat o creştere de 28% a cazurilor noi şi de 15% a decese. India continuă să raporteze majoritatea cazurilor, dar virusul se răspândeşte rapid şi în Nepal.

Oxford produce deja vaccinuri împotriva COVID-19 pentru a le comercializa în decembrie

În regiunea mediteraneană a OMS, numărul cazurilor raportate a crescut cu 4%, dar numărul de decese raportate a scăzut constant în ultimele şase săptămâni, a spus OMS. Libanul, Tunisia şi Iordania au raportat cea mai mare creştere a cazurilor faţă de săptămâna precedentă.

Numărul de cazuri şi decese raportate în Africa a scăzut cu 8%, respectiv 11%. „În principal datorită scăderii cazurilor în Algeria, Kenya, Ghana, Senegal şi Africa de Sud”, se precizează în raportul Organizaţiei.

„În regiunea europeană, numărul de cazuri raportate a crescut constant în ultimele trei săptămâni”. „Cu toate acestea, în ultima săptămână a fost raportată o uşoară scădere (1%), iar numărul de decese a continuat să scadă în toată regiunea”, se arată în raport.

În regiunea Pacificului de Vest a OMS, numărul de cazuri noi a scăzut cu 5% . Coreea de Sud a raportat o creştere de 180% în cazuri, „în principal din cauza cazurilor asociate cu adunările religioase”.

Vezi de unde culegi zmeura în loc să o cumperi pe Agroteca.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele