OMS vrea teste rapide pentru țările sărace

0

Ţările cele mai sărace vor putea avea acces la 120 de milioane de teste rapide şi ieftine pentru Covid-19 în următoarele luni, au promis luni OMS şi partenerii săi, dar cu condiţia să găsească fonduri.

 

„Avem un acord, avem un început de finanţare şi acum avem nevoie de suma totală pentru a putea cumpăra aceste teste”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în conferinţa online. Pentru moment, fiecare test costă 5 dolari, dar OMS ca şi partenerul său au subliniat că preţul trebuie să coboare pe măsură ce companiile care le vor produce – Abbott şi SD Biosensor – se dezvoltă.

Aceste teste antigen rapide „dau rezultate în aproximativ 15-30 de minute, la un preţ mai mic şi cu echipament mai puţin sofisticat”, a subliniat directorul OMS. Acestea „nu sunt un panaceu”, deoarece sunt mai puţin precise decât testele PCR, a recunoscut Peter Sands, directorul Fondului Global care a adăugat Covid-19 la luptele duse deja contra Sida, malariei şi tuberculozei, dar „asta va permite să reducă decalajul gigantic dintre ţările bogate şi cele sărace atunci când vine vorba de testare”, a subliniat el.

Fondul Global va pune la dispoziţie 50 de milioane de dolari.

Primari ”penali” aleși la scrutinul din 27 septembrie. C T Popescu: ”Are un tupeu, o nerușinare încremenitoare”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele