Fostul SRI-ist Daniel Dragomir, condamnat în primă instanță și anchetat în dosarul Black Cube, vrea ieșirea din UE

0

Discursul violent anti-UE s-a declinat luni seară în premieră în ideea ieșirii României din Uniunea Eruopeană. Autorul propunerii este Daniel Dragomir, fost colonel SRI, condamnat într-un dosar de corupție și unul dintre cei mai vocali adversari ai luptei anti-corupție. Dragomir, care și-a fondat un partid și este cultivat de PSD, prin invitarea la Comisia de control a SRI din Parlament, a lansat luni seară propunerea ROEXIT după audierile din Comisia de justiție a Parlamentului European.

Daniel Dragomir este anchetat de DIICOT pentru spionarea şi hărţuirea lui Kovesi în dosarul Black Cube. Într-un alt dosar, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals în primă instanță. El a fost arestat preventiv de două ori.

Dragomir a lansat luni atacul la adresa Uniiunii Europene folosind marile teme puse în dezbatere de penali și trompetele lor mediatice în ultimii ani: România trebuie să fie un stat suveran, marile corporații străine ne fură resursele și nu plătesc taxele, e dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție, plătim UE mai mult decât primim prin fondurile europene.

Propaganda lui Daniel Dragomir seamănă izbitor cu cea folosită de alte mișcări anti-europene, precum tabăra Brexit sau mișcările extremiste din Franța, Germania, Olanda sau Italia.

De remarcat că Dragomir și-a intitulat postarea pe Facebook drept ”câteva comentarii la cald după dezbaterea de la Strasbourg”, dar logo-ul pentru Roexit postat este extrem de elaborat, ceea ce implică o pregătire din timp a momentului în care a fost lansat.

Postarea lui Dragomir a avut peste 500 de share-uri pe Facebook.

Dragomir a început o campanie dezlănțuită la adresa DNA și a luptei anticorupție din momentul în care a fost reținut, apoi trimis în judecată și condamnat în primul său dosar.

Citește și Directoarea generală a Companiei Municipale de Agrement este o tânără de 25 de ani, cu relații bune în Voluntari și cu familia Pandele

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele