Orban: primele doze de vaccin anti coronavirus ar putea veni în România în decembrie

1

Orban: primele doze de vaccin anti coronavirus ar putea veni în România în decembrie. ”Este posibil să sosească primele cantități și în decembrie (n.r. vaccinul). Pe primul loc sunt cadrele medicale, persoanele vulnerabile. Vaccinarea nu este obligatorie, dar este gratuită. Vaccinul se administrează de 2 ori, la termen de 20 și ceva de zile.

 

Dacă v-aș spune că suntem pregătiți, v-aș minți! Ne pregătim, nicio țară nu este pregătită. Trebuie pregătită depozitarea, seringile, personalul medical, e o chestiune de logistică”, a declarat Ludovic Orban.

Vezi și Vaccinarea este cea mai sigură cale de a reintra în normal

Despre închiderea piețelor, Orban spune că: ”E simplu, s-au încălcat regulile. Era cea mai mare rată de infectare. Dacă Poliția locală, dacă administratorul pieței nu se ocupă să respecte regulile, există riscul de infectare. Am avut foarte multe cazuri și gândiți-vă că la piață se duc foarte multe persoane în vârstă. Foarte multe persoane riscau să se îmbolnăvească. Nu a existat o piață să nu existe control inopinat și să se respecte regulile. (…) Sunt de acord că i-am expus acestui inconfort, acestei situații de a-și vinde marfa la temperaturi scăzute, dar am luat-o din dorința de a-i proteja. (…) Nu este în avantajul marelui capital străin, stiu producătorii că ăsta este adevărul. Eu cumpăr produse românești”, a subliniat Orban.

Vezi și Parchetul General a finalizat ancheta la Piatra Neamț la Secţia ATI

Orban nu vede similitudine între Colectiv și Piatra neamț, deci, nu-și dă demisia: ”Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ ține de managementul unui spital. În urma acestei drame, noi am luat imediat decizii, am pus în mișcare un întreg mecanism, am asigurat transportul pacienților care erau la terapie intensivă”.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele