Petro Poroshenko: Biserica Ortodoxă Rusă, o „amenințare la securitatea” Ucrainei

0
- Reclama -

Președintele ucrainean Petro Poroshenko a afirmat sâmbătă că influența Bisericii Ortodoxe subordonate Patriarhiei Moscovei, care numără milioane de credincioși în Ucraina, constituie o „amenințare directă la securitatea națională” a țării sale, relatează AFP.

„Consider absolut necesar să tăiem toate tentaculele cu care țara agresoare operează în interiorul statului nostru”, a declarat Poroshenko, făcând referire la Rusia.

Potrivit lui Poroshenko, Biserica Ortodoxă ce ține de Patriarhia Moscovei „nu este separată de statul (rus) decât pe hârtie”, aceasta „susținând în totalitate și necondiționat politica revanșardă și imperialistă a Kremlinului”.

Președintele ucrainean a făcut aceste declarații în cadrul ceremoniilor ce marchează împlinirea a 1030 de ani de la creștinarea Rusiei Kievene, a cărei moștenire istorică este disputată de Rusia și Ucraina din prezent.

Citește și BOR, desfiinţată într-un important cotidian european: „Şi în fascism, dar şi în comunism, a fost mereu în slujba puterii“

De Vlad Mitu

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele