PNL caută “vinovaţii din guvernarea PSD-ALDE în privinţa epidemiei de pestă porcină”

0

PNL vrea înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să stabilească “vinovaţii din guvernarea PSD-ALDE în privinţa epidemiei de pestă porcină”.

Ludovic Orban susţine că responsabilii pentru această epidemie “ascund realitatea sau interese personale şi se bâlbâie iresponsabil fără un plan coerent de combatere a bolii”, astfel că, dacă nu se intervine, se poate ajunge la distrugerea pe termen lung a industriei cărnii de porc din ţară.

“Este inadmisibil ca în timp ce zeci de mii de porci sunt sacrificaţi pe teritoriul României şi industria cărnii de porc este pusă pe butuci – cu pierderi de miliarde de euro – nimeni să nu răspundă pentru acest dezastru.Încă de anul trecut, de la apariţia primului caz de pestă porcină în România, autorităţile au avut la dispoziţie toate instrumentele legale şi administrative pentru a interveni cu toată forţa să oprească răspândirea acestei maladii nefaste pentru întreagă industrie agro-alimentară din ţara noastră”, a transmis Ludovic Orban într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Daea, ordin extrem dat azi: ”Ardem câmpurile de porumb prin care au trecut mistreții, în zonele contaminate!”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele