Primarul Fritz a început plata datoriilor lăsate de administrația PNL: factura datată 2014

0
- Reclama -

Timișoare este un oraș asediat de frig, iar consilierii PNL alături de cei PSD îl acuză public pe primar, Dominic Fritz că nu rezolvă problema. Minciuna e la ea acasă în această situație, în gura reprezentanților partidelor care conduc azi România (PNL și PSD), dat fiind că datoriile primăriei și ale COLTERM către societatea de furnizare a agentului termic din Timișoara (EON), sunt vechi de prin… 2014.

 

Primarul USR, Dominic Fritz, cel pe care AUR-istul anarhist și cu vederi anti-holocaust Simion dorea să-l alerge prin primărie, anunță că a plătit către EON o primă datori, de 1,7 milioane de lei, din datoria istorică.

Factura plătită azi este datată 2014, aflăm din informarea primarului.

Vezi și Video: Deși primarul Fritz a rezolvat problema căldurii în Timișoara, PNL îl atacă pe tema datoriei lăsate de administrația Robu-PNL

Ce anunță Dominic Fritz pe facebook:

”Astăzi am plătit rata lunară de 1,7 milioane de lei din datoria de 51,5 milioane pe care Primăria o are către EON, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐠𝐚𝐳𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭 î𝐧 𝟐𝟎𝟏𝟒.

- Reclama -

Da, gazul consumat de COLTERM acum 8 ierni.

”Nota de plată” trebuie achitată în fiecare lună. Scadența de plată e ultima zi a lunii. Neplata ei înseamnă blocarea conturilor Primăriei și executarea întregii sume, adică peste 57 de milioane de lei.

Terminăm de plătit gazul pentru căldura și apa caldă din 2014, în 29 decembrie 2023.
Povestea este simplă: COLTERM nu a plătit gazul către EON, Primăria a garantat contractul dintre COLTERM și furnizorul de gaz și atunci când nu și-a mai putut recupera banii, EON a dat în judecată Primăria și în 2019 a câștigat definitiv.

Primăria nu a respectat sentința și nu a făcut plăți. Ceea ce a dus la penalități zilnice și la creșterea sumei datorate. Am început să facem plăți de abia după ce am preluat mandatul de primar. Am reușit prin negocieri intense să eșalonăm această datorie pe o perioadă de 2 ani și jumătate. Și, acum, lunar, achităm și costul la gaz și penalitățile, pe care ni le-au lăsat fosta administrație.

Mai este nevoie să adaug că în toamna anului 2012, Guvernul României a șters cu buretele toate datoriile COLTERM?”

Vezi mai multe pe FB:

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele