Profitul multinaționalelor va fi impozitat cu 15%, anunță ministrul de Finanțe

0

Adrian Câciu a declarat că pregătește impozitarea cu 15% a profitului multinaționalelor din România, măsură care ar putea fi implementată începând de anul viitor.

Ministrul Finanțelor a făcut anunțul marți seara, după ce a participat la ședința Consiliului de Afaceri Economice și Financiare:

Am participat, la Bruxelles, la reuniunea Consiliul Afaceri Economice și Financiare (Ecofin) unde am transmis un mesaj clar: România pregătește transpunerea rapidă a reguilor stabilite de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră este să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar începând cu 1 ianuarie 2023”, a comunicat Câciu pe Facebook.

Tot la Bruxelles, acesta a vorbit cu comisarul european pentru economie despre măsurile pe care le pregătește Guvernul Ciucă:

Mai ales în contextul actualei crize energetice, suntem datori să ne asigurăm că marile corporații care activează pe piața locală plătesc o marjă corectă de impozit, adaptată afacerilor de miliarde de euro pe care le fac în România. De aceea, i-am spus comisarului european pentru economie, dl Paulo Gentiloni că această țintă vine în continuarea unei alte priorități a Guvernului, aceea de a micșora semnificativ în acest an deficitul fiscal de TVA și de a reduce evaziunea fiscală. Vrem să avem resurse pentru ca prioritatile de investiții ale României care beneficiază în anul 2022 de o anvelopa de 6,7% din PIB să fie finanțate în mod structural”, a explicat ministrul de Finanțe.

Toate aceste măsuri sunt juste și necesare atât economic, cât și social, este concluzia lui Adrian Câciu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele