Protest anti-Toader la Iași. Toader este încă rector al Universităţii Al. I. Cuza

0

Câțiva protestatari s-au strâns vineri dimineaţa în faţa Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, purtând pancarte împotriva fostului ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, actual rector al universităţii din Iaşi.

Cele aproximativ 20 de persoane, membre sau simpatizante ale mişcării civice Reset, adunate în faţa Universităţii Al. I. Cuza au protestat paşnic, fără scandări.

„Don’t trust Tudorel Toader” sau „Tudorel Toad.er, the Destroyer of Romanian Justice” s-a putut citi pe pancartele afişate de protestatari.

Citește și Toader a ascuns judecătorilor din CSM adevarul despre OUG pe legile justiției

„Având în vedere ceea ce a făcut în ultima vreme Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei, ex-ministru al Justiţiei, am decis să facem un mic protest. Îi rugăm şi pe profesorii universitari să ni se alăture ca să-l putem demite pe Tudorel Toader din funcţia de rector al Universităţii Cuza”, a spus unul dintre protestatari.

„Îl aşteptăm pe preşedintele şi comisia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene: Ei au fost inivitaţi atunci când fostul ministru Tudorel Toader era încă în funcţie. I-a invitat, presupun, să vorbească despre, cine ştie, nedreptatea justiţiei care a fost aplicată în România”, a declarat un alt protestatar.

„E un protest faţă de Tudorel Toader, care a fost unul dintre complicii principali ai lui Dragnea, pentru că Dragnea a plecat la puşcărie, dar el nu a făcut singur ce a făcut în sistemul, în principal, judiciar din România, ci a avut diferite unelte, noi ştim pe Florin Iordache, pe Nicolicea şi pe Tudorel Toader”, a precizat unul dintre participanţii la protest.

Şi Liga Studenţilor Iaşi i-a solicitat, joi, lui Tudorel Toader să îşi depună „urgent” demisia din funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi a anunţat că „se pregătesc acţiuni de boicotare a admiterii la universitate”.

Citește și Seat a lansat în România SUV-ul de talie medie Tarraco

Începând cu data de 25 aprilie, Tudorel Toader a revenit în poziţia de rector al Universităţii „Cuza”, după ce se autosuspendase din funcţie pentru a deveni ministru al Justiției.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele