Protestatarii din București vor fi amendaţi pentru depăşirea numărului de 100 participanţi

0

Jandarmeria a anunţat că organizatorii protestului faţă de restricţiile împotriva răspândirii SARS-CoV-2 care se desfăşoară sâmbătă seara în centrul capitalei vor fi amendaţi pentru depăşirea numărului de 100 participanţi permis pentru adunări publice.

 

„Jandarmeria Capitalei asigură măsurile de ordine la adunările publice care se desfăşoară astăzi în Bucureşti. Vrem să precizăm că jandarmii sunt aici pentru siguranţa tuturor participanţilor la aceste proteste, dar şi pentru siguranţa celorlalţi cetăţeni. Reamintim că în acest moment în capitală avem restricţii, atât restricţii de deplasare după ora 2,00, dar şi restricţii de organizare a adunărilor publice cu maximum 100 de persoane. Până la acest moment nu am avut incidente şi vrem să mulţumim tuturor celor care au înţeles să respecte legea. Vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. (…) Da, avem organizatori, sunt proteste declarate şi asta ne uşurează nouă misiunea pentru că avem cu cine să relaţionăm, cum să avem o legătură permanentă cu participanţii la adunarea publică printr-un reprezentant al acestora. (…) O să aplicăm legea, la fel ca şi până acum”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, într-o declaraţie de presă susţinută în apropierea manifestaţiei în desfăşurare în Piaţa Victoriei.

Vezi și Stelian Ion: ”trebuie să existe o reacţie foarte fermă a statului” față de proteste

De asemenea, şi reprezentantul Poliţiei Capitalei, inspectorul principal Dragoş-Ciprian Romanescu, a mulţumit protestatarilor pentru că au manifestat paşnic, fără incidente.

„Poliţia Capitalei şi astăzi este la datorie, poliţiştii Brigăzii Poliţiei Rutiere au fost în trafic şi au asigurat fluenţa traficului, nu au fost aplicate restricţii de circulaţie astfel că cetăţenii au putut ajunge la destinaţie în siguranţă. Suntem în sprijinul Jandarmeriei pentru a asigura liniştea şi ordinea publică. Noi momentan recurgem la dialog, evităm declanşarea vreunui eveniment nefericit. Sperăm că nu vor apărea incidente până la finalul acestui protest”, a spus Dragoş-Ciprian Romanescu.

Circa 1.000 de persoane se aflau sâmbătă seara, în jurul orei 20,00, la acţiunea de protest din Piaţa Victoriei.

Context

Câteva sute de persoane participă, sâmbătă seara, la un protest împotriva restricţiilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19, manifestanţii adunându-se în Piaţa Universităţii şi apoi pornind în marş până la Piaţa Victoriei.

Ei au început să se strângă lângă fântâna de la Piaţa Universităţii începând cu ora 16,00.

Apelul pentru participarea la această acţiune a fost lansat prin reţelele de socializare, organizatorii anunţând că „va fi cel mai mare protest al ultimilor ani”.

Manifestanţii au venit cu steaguri tricolore, vuvuzele, tigăi şi alte articole de veselă. Cei mai mulţi dintre ei nu au purtat masca de protecţie şi nu au păstrat distanţarea. Ei au scandat „Jos masca”, „Libertate” şi au întins bannere cu mesaje cum ar fi „Jos cu teroriştii care ne conduc”, „Nu vrem aer cu porţia”, „Nepăsarea voastră aprinde România noastră”.

După ora 18,40 protestatarii au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, unde li s-a alăturat şi o coloană de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), printre care se află şi liderul acesteia, deputatul George Simion.

Acţiunea de protest s-a desfăşurat fără incidente până la ora transmiterii acestei ştiri. Jandarmii le-au împărţit manifestanţilor pliante informative cu privire la necesitatea respectării regulilor de protecţie anti-COVID-19.

Vezi și Simion: Această guvernare este un sat fără câini

Acţiuni de protest cu număr de participanţi mai redus au fost organizate sâmbătă seara şi în unele oraşe din ţară cum ar fi Constanţa, Cluj-Napoca şi Deva.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele