PSD îl propune oficial pentru funcția de Prim-ministru pe Alexandru Rafila

0

PSD îl propune pentru funcția de Prim-ministru pe Alexandru Rafila, anunță oficial președintele social-democraților, Marcel Ciolacu. Acesta susține că președintele Klaus Iohannis, PNL și USR trebuie să accepte că au pierdut alegerile.

 

Ciolacu a spus că ședința Consiliului Politic Național a stabilit joi ca Alexandru Rafila să fie propus luni pentru funcția de premier, în cadrul consultărilor de la Cotroceni.

Citește și Marcel Ciolacu susţine că PSD trebuie să dea premierul

„După ce am văzut în situația de urgență, imagini cum în biroul primului-ministrului se fuma și se consuma alcool fără respectarea regulilor, acum Ludovic Orban ne-a povestit cum în biroul președintelui se stabilea primul-ministru nu după criterii profesioniste, ci pe bilețele, într-un mod total superficial”, spune Ciolacu.

Acesta adaugă că PSD vine cu o propunere de premier „decentă, valoroasă, recunoscută atât pe plan național, cât și internațional”, în condițiile în care în România sunt 200 de decese pe zi din cauza pandemiei.

„Am văzut și propunerea PNL și agreată de președintele Iohannis în persoana domnului Cîțu, groparul economiei românești, dar presupun că criteriile care au cântărit cel mai mult a fost să fie om de partid și obedient președintelui. E cazul ca președintele României să recunoască faptul că a pierdut aceste alegeri, PNL și USR să recunoască faptul că au pierdut aceste alegeri și să nu transformăm această perioad într-o ciolaniadă și în discuții sterile”, spune lideerul PSD.

Citește și Klaus Iohannis invită, luni, partidele la consultări

Acesta adaugă că variantele cele mai corecte în acest moment sunt fie un guvern minoritar PSD, condus de Alexandru Rafila, fie un guvern de uniune națională, în care premierul să fie propus de partidul care a câștigat alegerile.

Citește și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele