Putin susține candidatura Rusiei la organizarea Cupei Mondiale de rugby din 2027

0
- Reclama -

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, susţine candidatura Rusiei la organizarea Cupei Mondiale de rugby din 2027, a anunţat Federaţia sportului cu balonul oval din această ţară (RRF).

 

Rusia şi-a manifestat interesul pentru găzduirea turneului, dorind să utilizeze în acest scop stadioanele pe care s-au disputat meciurile Cupei Mondiale de fotbal din anul 2018, conform unui comunicat al forului rugbystic rus.

Campania oficială pentru candidatura la organizarea CM 2027 este programată să debuteze în februarie 2021, iar Federaţia internaţională (World Rugby) urmează să aleagă gazda turneului în luna mai a anului viitor.

Anglia – Africa de Sud, finala CM de rugby

Australia, gazda ediţiei inaugurale a Cupei Mondiale, alături de Noua Zeelandă (în 1987) şi organizatoarea ediţiei din 2003 a competiţiei, este considerată favorită în cursa pentru atribuirea CM 2027, după ce Argentina s-a retras din cursă în prima parte a acestui an.

- Reclama -

Ediţia 2023 a Mondialului de rugby va avea loc în Franţa, fiind pentru a treia oară consecutiv când turneul se va desfăşura în Emisfera Nordică, după ce ediţiile din 2015 şi 2019 au fost găzduite de Anglia, respectiv Japonia.

Selecţionata Rusiei s-a clasat pe ultimul loc în grupa sa la Cupa Mondială 2019 din Japonia, după ce a pierdut toate cele patru meciuri disputate.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele