Rădulescu ”Mitralieră” nu vrea să știe ce gândește Dăncilă sau Toader

0

Deputatul Mitralieră, Cătălin Rădulescu, unul dintre oamenii de încredere ai președintelui PSD, Liviu Dragnea, creionează liniile principale ale ședinței Comitetului Executiv al partidului care va avea loc miercuri: Tudorel Toader va fi pedepsit pentru că ”i-a mințit sistematic” pe social-democrați, iar premierul Viorica Dăncilă va fi obligată să se supună voinței colegilor.

Mitralieră crede în pedeapsă!

”Noi trebuie să facem o restructurare guvernamentală pentru că Rovana și Natalia Intotero trebuie să participe la campanie și nu mai pot să-și îndeplinească funcția de ministru, asta e clar. Și atunci facem o restructurare pentru cele doua ministere, după care sigur că se va lua în discuție situația ministrului Justiției, dar se va lua în discuție, asta nu înseamna ca noi astăzi am decis ceva. Deci, ca de obicei la întâlnirile astea când sunt subiectele pe ordinea de zi, fiecare din cei 55 de membri ai CEX, plus invitații (miniștri, conducerea Senatului și a Camerei Deputaților), își exprimă punctul de vedere vizavi de subiectul respectiv. Sigur că la problema cu ministrul Justiției vor fi foarte multe puncte de vedere si foarte mulți colegi care sunt supărati pe faptul că domnul ministru până la această ora ne-a mințit, că nu putem găsi alt termen decât acesta, că ne-a mințit pur și simplu, pentru că dacă noi am fi știut din luna noiembrie că domnul ministru nu vrea să facă aceste ordonanțe și nu vrea să transpună articolele de cod penal și cod de procedură penală care erau declarate constituționale de CCR, sigur că noi într-o săptămână le treceam, că le puneam doar pe alea în forma legii și le trimiteam la promulgare și nu mai aveam discuții cu domnul ministru. Numai că dânsul și-a luat acest angajament, că le va face, și ne-a mințit sistematic. E, noi ne-am săturat de minciuna lui și atunci sigur că noi vom ridica acest subiect în discuție mâine. Nu știu, nu putem să visăm ce se va întâmpla și care vor fi părerile colegilor mei, dar vă asigur că mâine va fi în discuție și acest subiect” spune Rădulescu.

Citește și Rădulescu ”mitralieră” spune că Dragnea are o dublă hernie de disc

Ca sin spatele unui AKM, Rădulescu spune: ”La noi în partid nu merge chestia asta. La noi în partid există un for de conducere care se numește Comitetul Executiv, nici măcar președintele nu poate să decidă fără acest for. Acest subiect se pune în dezbatere, orice subiect se pune în dezbatere, fie că e vorba de un premier, vicepremier, ministru sau alt coleg și în funcție de dezbatere și în funcție de vot, pentru că ulterior se votează și colegii propun mai multe măsuri, de fiecare dată au fost diferite măsuri. Și se votează fiecare măsură, măsura care are majoritatea suficientă pentru a trece trebuie ca cel care trebuie s-o pună în aplicare, s-o pună, indiferent că se numește premierul României sau un ministru. Nu se poate ca să refuzi, adică nu exista chestia asta, că la noi nimeni nu merge prin concurs pe o funcție sau pe persoană fizică, deci rolul persoanei pe care noi o trimitem la un anumit moment într-o funcție în Guvern trebuie să respecte ce hotărăște partidul, aici nu se negociază”.

Pentru Rădulescu, Premierul Dăncilă nu contează: ” E treaba dânsei. Dânsa are un vot, doamna premier e președinte executiv al partidului și are un vot în CEX. Oricine dintre noi, eu nu fac parte din CEX, sunt invitat ca și chestor al Parlamentului, dar orice om care are un vot se supune… minoritarii se supun majorității, nu se poate altfel. Va fi un vot acolo, dacă subiectul va fi în discutie sigur că se va supune, orice măsură care va ieși din dezbatere va fi supusă votului pe care cineva trebuie să-l pună în aplicare. Nu există că vrea că nu vrea, că se mai gândește sau nu se mai gândește”.

Citește și Un SUV de 40 de mii de euro: BMW, Mitsubishi sau Mazda

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele