Reacţie la reacţia lui Arafat, British American Tobacco face precizări

0

British American Tobacco România a ținut să aibă un punct de vedere legat de dezbaterile recente din spațiul public având ca temă produsele de nouă generație care încălzesc tutunul. Reacția vine după atacul virulent al secretarului de stat Raed Arafat.

”Compania British American Tobacco a investit în ultimii 6 ani peste 2,5 miliarde de dolari în cercetarea și dezvoltarea produselor de nouă generație, printre care și glo™, cel mai innovator produs care încălzește, nu arde tutunul. glo este un dispozitiv electronic folosit pentru a încălzi un Neostik care conține tutun. Neostikurile sunt produse din tutun complet diferite față de țigarete, consumul lor neimplicând ardere. Este larg acceptat faptul că substanțele nocive din fumul de țigară, produs prin arderea tutunului, sunt asociate cu majoritatea bolilor corelate cu fumatul. Produsul nostru care încălzește tutunul – glo – a fost creat pentru a reduce semnificativ emisiile de substanțe nocive, în comparație cu o țigaretă. Acest lucru este posibil pentru că Neostikurile sunt încălzite până la o temperatură de circa 240 de grade Celsius, față de cele 900 de grade atinse prin arderea unei țigări.

Având în vedere investiția semnificativă a companiei în cercetarea și dezvoltarea glo™, precum și studiile științifice complexe derulate asupra acestui produs de nouă generație cu potențial de risc redus la adresa sănătății, considerăm că nu există argumente viabile pentru care aceste produse să fie tratate asemenea țigărilor. Reglementarea restrictivă a produselor din tutun de nouă generație, cum ar fi introducerea unor interdicții similare celor aplicate țigărilor, se poate dovedi contraproductivă, împiedicând dezvoltarea și inovația și, implicit, accesul consumatorilor adulți la informații corecte despre caracteristicile acestor produse. Este evident că produsele de nouă generație sunt diferite, au caracteristici diferite și, drept urmare, necesită abordări și reglementări diferite, potrivit profilului lor de risc redus. Autoritățile de sănătate publică au recunoscut potențialul de risc redus față de țigări al produselor care încălzesc tutunul, subliniind în același timp că este nevoie de continuarea cercetărilor. În Marea Britanie, de exemplu, Public Health England (PHE), un departament al Ministerului Sănătății, a publicat în 2018 o analiză a dovezilor științifice existente în legătură cu țigările electronice și produsele care încălzesc tutunul. Concluzia a fost că, în comparație cu fumul de țigară, produsele care încălzesc tutunul au potențialul de a expune utilizatorii și terțele părți la niveluri semnificativ mai scăzute de substanțe nocive. Această concluzie este în concordanță cu studiile noastre despre glo™, publicate în jurnale de specialitate. Raportul din 2018 al PHE remarcă, de asemenea, faptul că la nivelul opiniei publice există o percepție greșită la adresa riscurilor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, fapt care poate împiedica o categorie importantă de consumatori să facă o alegere informată. Credem că atât industria, cât și factorii decizionali din cadrul sistemului de sănătate au un rol foarte important de îndeplinit în transmiterea unor informații corecte și complete despre profilul cu potențial de risc redus al acestor produse din tutun de nouă generație. Comunicarea derulată de British American Tobacco are ca obiectiv informarea corectă asupra produselor din tutun cu potențial de risc redus, în vreme ce modelul de distribuție a acestor produse este adresat exclusiv consumatorilor adulți verificați, prin respectarea strictă a reglementărilor în vigoare.

British American Tobacco își exprimă și pe această cale deschiderea către dialog și dezbatere. Adresăm o invitație tuturor factorilor decizionali, autorităților de reglementare, mediului academic, presei și publicului interesat să ni se alăture în acest demers de informare corectă a consumatorilor adulți, într-un mod responsabil și transparent, bazat pe rezultate și argument științifice”.

Citiţi şi:Raed Arafat se revoltă împotriva ”noilor aparate ale morţii”

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele