Revolta în piețele acoperite ale Capitalei din cauza noilor măsuri sanitare

”Gândiți-vă la toți oamenii ăștia. Au și ei familii, au și ei rate de plătit. Au atâtea de făcut!”

0

Revolta din piețele acoperite ale Capitalei din cauza noilor restricții anunțate de Guvern. Oamenii sunt supărați că li se închid afacerile, piețarii vor să ducă marfa la ușa politicienilor care au anunțat inderdicțiile. Cer să se unească și să-și strige nemulțumirea în stradă. 

 

De când au aflat că autoritățile pun zăvor pe piețele acoperite, dar lasă-n pace magazinele mari și mici, negustorii piețari nu mai au liniște. Se simt nedreptățiți și păcăliți.

De ce trebuie să stăm tot timpul numai în teroare și numai în frică? Nu mai spun, pe lângă faptul că se îngrădesc drepturile omului! Gândiți-vă la toți oamenii ăștia. Au și ei familii, au și ei rate de plătit. Au atâtea de făcut!” spune unul dintre comercianți.

Cum recunoști fructele și legumele cu adevărat sănătoase

PMP cere Guvernului să nu închidă pieţele

PMP cere Guvernului să nu închidă pieţele, pentru că producătorii care nu sunt organizaţi în cooperative ar primi o “lovitură fatală”, în schimb, propune organizarea urgentă de pieţe volante în cartiere, în spaţii deschise, “dar bine amenajate”.

“Închiderea pieţelor agro-alimentare nu este o soluţie. Faptul că unii nu respectă regulile în pieţe nu trebuie să se răsfrângă asupra tuturor. PMP propune organizarea urgentă de pieţe volante în cartiere, în spaţii deschise, dar bine amenajate, fără niciun cost pentru producătorii direcţi de produse agro-alimentare”, scrie PMP vineri pe pagina de Facebook.

Potrivit PMP, în 30 de ani, producătorii agricoli români nu au beneficiat de niciun fel de sprijin pentru a-şi dezvolta micile afaceri şi implicit, pentru a crea o piaţă internă importantă.

“Nu s-au construit centre regionale de colectare, nu s-a investit suficient în sistemul de irigaţii. Producătorii care nu sunt organizaţi în cooperative nu pot vinde marfa en-gros către supermarketuri. Acum, prin închiderea pieţelor, lovitura pe care ar primi-o le-ar fi fatală. Trebuie să găsim soluţii!”, precizează sursa citată.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele