Neamț: Români infectați cu SARS-COV-2 stau pe scaune și așteaptă loc într-un pat

0
Spitalul Judetean, pacienti SARS-COV-2 pe scaune, afară

Români infectați cu SARS-COV-2 stau pe scaune și așteaptă loc într-un pat de spital. Asta se întâmplă în Piatra Neamț, orașul de reședință al județului condus de baronul PSD Ioan Arsene, politician penale și prieten al infractorului Liviu Dragnea.

Televiziunile au arătat azi imagini revoltătoare surprinse în curtea Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

Mai mulţi pacienți suspecți de COVID așteaptă ore întregi pe scaune sau în picioare, lângă corturile de triaj, pentru a se elibera un loc în salon ca să primească tratament.

Oamenii ținuți pe scaune, de vârste înaintate, așteptau un loc în pat, chiar și în corurile spital, de mai bine de 10 ore.

Dacă pandemia accelerează, Spitalul Județean din Piatra Neamț ar trebui să mai aducă încă câteva zeci de astfel de corturi în curte sau în spații noi, dar personal medical este aproape imposibil de găsit în România.

Arsene, baron depășit de coronavirus

Arsene se lăuda cu achizițiile făcute de Spitalul Județean exact pentru sprijinul nemțenilor infectați cu COVID-19.

Litoralul românesc va avea încă 230 de hectare de plajă

Pacienţii au fost consultaţi şi li s-au făcut analize de sânge şi ecografii, însă li s-a spus că în spital nu sunt locuri disponibile.

Prefectul judetului susține, însă, că sunt disponibile 10 corturi care ar fi putut fi puse la dispoziţia spitalului, însă conducerea unităţii sanitare nu a solicitat acest lucru.

După ce imaginile au fost făcute publice, directorul spitalului din Piatra Neamţ si-a dat demisia. Acesta a explicat situaţia prin numărul mare de pacienţi cu COVID şi capacitatea redusă a spitalului.

Casoteca.ro/magazin/

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele