Șicanele ceho-ruse continuă. Președintele ceh acuză Rusia de ”prostie”

0
Preşedintele Milos Zeman
Preşedintele Milos Zeman
- Reclama -

Preşedintele Milos Zeman a criticat decizia Rusiei de a înscrie Cehia pe o nouă listă a aşa-numitelor „state străine neprietenoase”.

 

„Partea rusă comite o prostie, deoarece este o greşeală să transformi foştii prieteni în duşmani”, a declarat duminică şeful statului ceh în vârstă de 76 de ani pentru postul de radio Frekvence 1.

Preşedintele Zeman a argumentat că, în cazul în care prietenia nu este posibilă, atunci ar trebui restabilite „cel puţin relaţii corecte”.

Conform deciziei Moscovei, numărul personalului local pe care ambasada Cehiei îl poate angaja a fost redus la 19 cetăţeni ruşi.

- Reclama -

Această decizie are consecinţe foarte concrete: începând din iunie, operaţiunile hoteliere şi ale restaurantului din cadrul Centrul Cultural Ceh din Moscova vor fi întrerupte.

Vezi și Dan Petrescu este convins că cehi de la Slavia Praga sunt favoriți la calificare

Marele complex de clădiri din centrului oraşului a fost construit în 1986 şi serveşte ca bază pentru oamenii de afaceri şi exportatori, precum şi pentru activităţile de promovare a ţării.

Cehia a acuzat serviciile de informaţii ale Rusiei de explozia produsă la un depozit de muniţii din estul ţării în 2014. Moscova a negat aceste acuzaţii. Au urmat expulzări reciproce de diplomaţi.

Vladimir Putin a denunţat ”absurditatea acuzaţiilor” Pragăi cu privire la afirmația că Moscova a fost la originea exploziei depozitului de muniţie.

Cehia şi Statele Unite sunt singurele ţări aflate pe noua listă a Rusiei cu „state străine neprietenoase”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele