Simion și Târziu susțin că PNL, Nicușor Dan, dar și PSD-iști dau afară sute de muncitori de la STB

0
v
greva stb

Reprezentanții AUR susțin, într-un comuniat, că aproximativ 200 de angajați ai Societății de Transport București (STB) urmează să fie dați afară de PNL și Nicușor Dan, cu complicitatea PSD, ca răzbunare pentru că sindicaliștii și-au permis să își ceară drepturile în luna ianuarie a acestui an.

 

„Dacă era om serios, directorul Adrian Criț, numit în funcție de PNL și protejat de Nicușor Dan, ar fi discutat cu sindicaliștii și ar fi stabilit de comun acord o serie de măsuri pentru remedierea problemelor cu care se confruntă societatea. Așa, acesta nu se dovedește a fi decât un politruc cinic. AUR a apreciat drept legitime, la vremea respectivă, revendicările lucrătorilor, și chiar a propus un set de soluții pentru deblocarea situației. Rămânem alături de șoferi și familiile lor și vom sesiza Avocatul Poporului cu privire la ilegalitățile comise, precum și Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senatul României”, a declarat deputatul AUR George Simion.

„În Săptămâna Mare, circa 200 de angajați ai STB au fost anunțați că vor fi dați afară, pe criterii care amintesc de alte vremuri. Pur și simplu, pentru că niște oameni și-au permis să-și ceară drepturile – condiții mai bune de muncă, autobuze noi și stoparea furtului prin intermediul companiilor de partid – aceștia sunt eliminați acum, cu titlu de răzbunare. Așa înțelege Nicușor Dan să rezolve problemele din STB: eliminându-i pe cei incomozi. Așa înțelege PNL să respecte demnitatea umană: strivind-o. Așa înțelege PSD să respecte lupta sindicală: trădând-o”, a precizat senatorul AUR Claudiu Târziu.

Alianța pentru Unirea Românilor solicită conducerii STB să revină asupra deciziei de a-i da afară pe cei 200 de șoferi și să aplice măsuri adecvate și proporționale, se mai arată în comunicat.

Vezi și PSD, ”pompierul piroman” în cazul grevei de la STB

Greva inițiată de un PSD-ist care primește salariu și de la Primărie

”Vasile Petrariu este lider sindical al STB și PSD-ist cinic care a pus interesul de partid, de gașcă politică, deasupra interesului bucureșteanului!” spunea Violeta Alexandru. 

Petrariu, liderul sindical, este consilier PSD la Primăria Capitalei, apropiat al liderului grupului PSD din Consiliul General, Aurelian Bădulescu. Cei doi sunt considerați ”dirijorii” grevei care a paralizat Bucureștiul pentru mai multe zile.

Acum, aproape 2000 de angajați ai firmei de transport public a Bucureștiului, STB, au fost cercetați disciplinar după ce au refuzat, în februarie, să își îndeplinească îndatoririle de serviciu în ianuarie, când greva a paralizat capitala mai multe zile la rând

În paralel se desfășoară și o anchetă a procurorilor, după ce Parchetul Sectorului 3 a deschis un dosar penal. Greva STB a fost declarată ilegală chiar în ziua în care a fost declanșată, dar cel mai mare sindicat din companie a continuat să boicoteze transportul public.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele