Simion și Târziu vor să rezolve pensiile speciale și numirea judecătorilor CCR

0
claudiu tarziu simion aur

Liderii AUR, Simion și Târziu, susţin că majoritatea parlamentară nu are capacitatea de a rezolva problema pensiilor speciale şi informează că a constituit un grup de lucru care să identifice cea mai bună modalitate de numire a judecătorilor Curţii Constituţionale.

Alianța pentru Unirea Românilor nu are, până acum, nicio inițiativă de acest fel, oportunitatea acestei idei vine la scurt timp după ce USR a făcut deja o mutare reală:

Vezi și USR va redepune proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

„Pensiile speciale sunt privilegii, iar modalitatea de numire a judecătorilor Curţii Constituţionale trebuie îmbunătăţită. Judecătorii CCR au decis că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstituţională, invocând o chestiune procedurală. Sunt trei aspecte de luat în considerare aici. Primul că majoritatea parlamentară PNL-PSD-UDMR a mers pe repede înainte, aşa cum obişnuieşte să procedeze în ultima vreme, ceea ce reprezintă un abuz. Al doilea că prin acest nou abuz al Puterii problema pensiilor speciale rămâne nerezolvată, deci partidele sistemului doar se fac că fac ceva în privinţa asta. Iar al treilea, şi poate cel mai important, este că, prin noile numiri în funcţii, calitatea magistraţilor Curţii Constituţionale a scăzut într-atât de mult încât efectiv trebuie căutate soluţii pentru îmbunătăţirea modalităţii de numire”, afirmă liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri.

Preşedintele AUR, deputatul George Simion că pensiile speciale reprezintă „privilegii, şi nu drepturi”, iar românii aşteaptă de foarte mult timp rezolvarea acestei probleme.

„AUR a depus o propunere legislativă privind impozitarea pensiilor speciale, care avea şi avantajul că era constituţională, însă, ca de fiecare dată, doar pentru că suntem în Opoziţie, ea a fost respinsă. Orice am propune, oricât bine am vrea să facem, o majoritate vremelnică ne sfidează atât pe noi, cât şi pe români. Cu toate acestea, nu ne dăm bătuţi. Vom lupta până la capăt, cu pârghiile de care dispunem, pentru eliminarea sau impozitarea drastică a tuturor pensiilor speciale”, declară Simion.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele