Sintagma „pentru copii” a fost inscripționată pe racheta lansată spre Gara Kramatorsk

0

Gara Kramatorsk, unde mii de oameni aşteptau evacuarea, a fost vineri, 8 aprilie, ţinta unui atac al armatei ruse, 30 de oameni fiind ucişi, printre care și copii, iar aproximativ 100 fiind răniţi.

Pe una dintre rachetele trimise înspre gara din orașul Kramatorsk din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, scria în rusă „За детей”, care înseamnă „pentru copii”.

Oficialii ucraineni susţin că atacul asupra Gării din Kramatorsk s-a soldat cu cel puţin 39 de morţi, inclusiv 4 copii. Staţia era folosită pentru evacuarea civililor din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, unde luptele s-au intensificat în ultimele zile.

În schimb, Rusia a acuzat forţele armate ucrainene că ei au bombardat în mod voit Gara din Kramatorsk.

”Scopul atacului orchestrat de către regimul de la Kiev asupra Gării din Kramatorsk era să împiedice plecarea populaţiei din oraş, pentru a o putea folosi ca scut uman”, acuză Ministerul rus al Apărării.

„Un alt unghi al rachetei Tochka-U folosită în atacul din gară, cu cuvintele „Pentru copiii” scrise pe lateral. Acestea sunt rachete ghidate, este greu de înțeles că acesta nu a fost un atac deliberat asupra unui loc de evacuare cunoscut”, scrie cineva pe Twitter.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat vineri, 8 aprilie, pe rețelele sociale, după ce două rachete rusești au lovit gara din orașul Kramatorsk din estul Ucrainei.

Mai multe poze și videoclipuri pe platforma Twitter: https://bit.ly/3DUjQ8j

„Ocupanții au lovit gara din Kramatorsk, unde mii de ucraineni pașnici așteptau să fie evacuați… Aproximativ 30 de persoane au murit, aproximativ 100 de persoane au fost rănite. Poliția și salvatorii sunt deja la fața locului. Ruși nu abandonează metodele lor inumane. Neavând puterea și curajul de a ne înfrunta pe câmpul de luptă, ei distrug cu cinism populația civilă. Acesta este un rău care nu are limite. Și dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”, a transmis Zelenski.

Două rachete rusești au lovit vineri, 8 aprilie, o gară din orașul Kramatorsk din estul Ucrainei.

Gara era folosită pentru evacuarea civililor.

Cel puțin 30 de morți au fost raportați într-un atac cu rachetă raportat la gara din Kramatorsk, scrie presa din Ucraina pe Twitter.

Citește și: Convorbiri interceptate de serviciile secrete germane în care soldații ruși „recunosc uciderea civililor” în Ucraina

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele