Spania și Polonia vorbesc de genocid în Ucraina

1
distrugeri ucraina
Distrugeri în Ucraina

Premierul spaniol Pedro Sanchez evocă luni un posibil ”genocid” în Ucraina, în urma dezvăluirii unui masacru la Bucea, la periferia Kievului, după retragerea trupelor ruse, iar premierul polonez Mateusz Morawiecki cere ca o comisie internaţională să ancheteze un ”genocid” comis, acuză el, de armata rusă în oraşe ucrainene.

 

”Vom face tot ceea ce putem pentru ca cei care au comis aceste crime de război să nu rămână nepedepsiţi şi să fie judecaţi, în acest caz la Curtea Penală Internaţională (CPI), pentru a da socoteală de aceste presupuse crime împotriva umanităţii, crime de război şi, de ce să nu ospunem, de genocid”, a declarat Pedro Sanchez la un forum economic.

Pe de altă parte, premierul polonez Mateusz Morawiecki a îndemnat la înfiinţarea unei comisii internaţionale de anchetă cu privire la ”genocidul” comis, acuză el de către armata rusă, în oraşe ucrainene, inclusiv la Bucea.

”Aceste masacre sângeroase comise de către ruşi, militari ruşi, merită să fie numite ceea ce sunt. Acesta este un genocid şi el trebuie să fie judecat”, a declarat presei Morawiecki.

”De aceea, noi propunem să se înfiinţeze o comisie internaţională care săancheteze această crimă de genocid”, a subliniat el.

Gravitatea Covid-19 va scădea în timp

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele