Spitalul de copii “Victor Gomoiu” a fost inaugurat ieri în prezența Gabrielei Firea

0

Spitalul pentru copii “Victor Gomoiu” a fost inaugurat luni, iar primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a nunţat că este vorba despre o investiţie de 48 de milioane de euro. Firea a anunțat că pe vechiul amplasament al acestei unităţi medicale Primăria Municipiului Bucureşti va demara construirea unui centru de excelenţă în oncologie pediatrică.

“Această construcţie a demarat în 2012, dar, din nefericire, din cauza unor probleme şi neînţelegeri, s-au sistat lucrările în anul 2014, astfel încât la preluarea mandatului a trebuit să reluăm aproape de la zero această clădire şi, de asemenea, ea să devină funcţională, în sensul dotării cu aparatură de ultimă generaţie. În total, investiţia este de 48 de milioane de euro. În acest moment sunt funcţionale toate secţiile care au fost mutate din spitalul vechi ‘Victor Gomoiu’ şi într-o perioadă foarte scurtă vor fi dotate şi secţiile care au fost construite în plus faţă de ceea ce avea ca dotare vechiul spital. Vor fi şi secţii noi şi pacienţii minori din Bucureşti şi din întreaga ţară vor putea să se trateze aici”, a spus primarul general.

Firea a precizat că spitalul are 220 de paturi, iar schema de personal prevede peste 250 de angajaţi.

Gabriela Firea a menţionat că în perspectivă vor fi scoase la concurs noi posturi de medici şi de asistenţi, pentru a acoperi şi necesarul secţiilor care urmează să fie înfiinţate.

Citește și Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a mers la Baia Mare

“Pe vechiul amplasament al Spitalului ‘Victor Gomoiu’, cel construit acum aproape 90 de ani, Primăria Capitalei va demara construirea unui centru de excelenţă în oncologie pediatrică, precum şi alte câteva secţii deficitare. De asemenea, a unui minihotel pentru părinţii copiilor care vor fi operaţi şi trataţi, atât la ‘Victor Gomoiu’, cât şi la Centrul de excelenţă în oncologie pediatrică. Aparatura din acest spital, inclusiv din cele zece săli de operaţii, este de nivel european”, a declarat edilul general.

La inaugurare a venit și ministrul Ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, prezentă la eveniment, a afirmat că spitalul arată exact cum trebuie să arate un spital pentru copii în anul 2018.

“Acest spital arată exact cum trebuie să arate un spital pentru copii. Este un spital dotat cu aparatură performantă şi pot să vă spun că am fost foarte impresionată de ceea ce am văzut pe secţia ORL, în pediatria generală, în ceea ce se pregăteşte pentru cardiologie, hematologie, diabet, ortopedie. Am văzut două dintre sălile de operaţii. Arată exact aşa cum trebuie să arate nişte săli de operaţie la nivelul lui 2018. Are toate circuitele. Deci, din punct de vedere epidemiologic, totul este foarte în regulă”, a susţinut Pintea.

Citește și Dr. Mihalache: “La Maternitatea SANCONFIND încurajăm nașterea naturală”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele