Spitalul din Constanța nu a făcut investiții pentru că Primăria condusă de PNL le-a amânat

0
chitac_pnl
- Reclama -

Planul Strategic al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (SBIC) arată că instituția medicală avea nevoie de investiții importante la instalația electrică, dar acestea au fost amânate de Primăria Constanța, în subordinea căreia se află spitalul, pentru a fi acoperite financiar de banii dintr-un proiect european. Primarul orașului Constanța este Vergil Chițac, un PNL-list care l-a învins pe Stelian Ion în alegerile locale.

 

Vezi și Milionarul Comănescu i-a cerut lui Stelian Ion să nu candideze la Primăria Constanța

Premierul vorbește de incompetență fără a-l numi pe primar, dar jocul declarațiilor poate fi escaladat odată de se apropie moțiunea de cenzură a PSD, iar Cîțu ar putea avea soarta lui Ponta după Colectiv.

De reținut că atunci și primarul, și premierul au fost înlăturați din funcții.

Amânarea investițiilor a venit pe fondul existenței unor probleme clare de infrastructură. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat vineri că pompierii au făcut două controale la spitalul constănțean, în noiembrie 2020 și unul în februarie 2021. ”Acolo au fost constatate disfuncționalități și nereguli și au fost aplicate sancțiuni”, a spus Bode, fără să spună însă dacă acestea au fost remediate.

- Reclama -

Bode nu este clar în declarații pentru că Primarul orașului este un PNL-ist puternic în partid.

În cadrul unor declarații de presă făcute vineri, la spitalul unde s-a produs tragedia, Vergil Chițac a dat asigurări că instalația electrică a spitalului ”este bună”, iar ”în prezent nu sunt probleme”. Acesta a mai spus însă că au fost constatate deficiențe, dar că ”nu mai știe exact” despre ce e vorba, fiind ”o chestiune legată de prize”.

Vezi și Curg demiterile în cazul incendiului de la Constanța

Cîțu nu mai este subtil, dar nu vorbește despre Chițac

Premierul Florin Cîțu susține într-o postare pe Facebook că Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde a avut loc incendiul cu 7 victime, nu ar fi depus cerere de autorizare pentru securitatea la incendiu, deși ISU a semnalat probleme la instalația electrică, inclusiv la instalația de semnalizare la incendiu.

”Iresponsabilitatea ucide. Nu pot rămâne pasiv când astfel de drame se întâmplă. Am luat decizia ca managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța și șeful ANMCS să plece acasă. Vinovații trebuie să plătească (…) Cine nu este în stare să îi administreze, nu are ce căuta în astfel de funcții”, a scris Cîțu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele