Petrecere cu mult aur în Capitală de ziua Reinei

0

Săptămâna trecută a avut loc cea mai glamour petrecere din Capitală cu ocazia zilei de naştere a Mariei – Andreea, cunoscută şi ca Reina, numele melodiei cu care a participat la preselecţiile Eurovision de anul acesta. Frumoasa bucovineancă a împlinit 30 de ani, iar evenimentul pe care l-a organizat chiar ea,  într-un cunoscut restaurant din Bucureşti, a fost plin de surprize.

Tema petrecerii a fost #xoxo30, iar, ca orice eveniment respectabil, cei peste 40 de invitaţi aleşi pe sprânceană au putut lua parte la distracţie doar pe bază de invitaţie.

Tort poleit cu aur, demn de o regină

Pe lângă hainele extravagante pe care le purta Reina, rochia realizată la comandă de un designer român Loredana Ciangău (L’AtelierCouture) şi sandalele marca recunoscută la nivel internaţional, candy barul împreună cu tortul au fost şi ele pe măsură.

Prăjiturile au fost cu trufe îmbrăcate în foiţă de aur, iar tortul a fost cu mousse de zmeură, preferatele sărbătoritei, şi foiţă de aur. Toate au fost atent făcute de către consacratul cofetar Carmela Dragomir, proprietara Cofetăriilor Delice.

Tortul pe care artista l-a dedicat mamei sale, Elena, a cântărit 7 kg, astfel încât fiecare invitat să se poată bucura de o felie zdravană din tortul cu foiţe de aur. Numai coroana acoperită cu foiţă de aur, de pe tort, a cântărit mai bine de un kilogram. În plus, “creaţia artistică” a fost înconjurat de cuvinte ce o descriu pe Maria, care începeau cu majuscule sub forma unor note muzicale învelite tot în aur.

Candy barul realizat de experţii cofetari ai Cofetăriilor Delice din Câmpina, au lucrat peste 8 ore pentru a crea cele peste 10 modele de prăjituri create după tematica petrecerii şi gustul sărbătoritei.

Cine e marele cofetar din spatele “creaţiei artistice” dulci de la ziua Reinei

Carmela Dragomir, proprietarul lanțului de cofetării Delice din Câmpina, a început business-ul cu prăjituri tradiționale, iar după aceea și-a exersat talentul în crearea de rețete care mai de care mai deosebite și în mod sigur unice, care i-au adus faimă nu doar în România, ci și în străinătate.

Carmela a urmat cursuri de pregătire în Germania, în Italia, la Academia de Ciocolată de la Barcelona, unde a învățat cu Ramon Morato și Xavier, dar și în Franța, unde i-a cunoscut pe Stephane Klein, Stephane Glacier și Stephane Leroux, nume „grele’’ în domeniu, pentru care a trebuit să aștepte chiar și opt luni să participe la un curs. Iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Prin perseverenţă a reuşit să aducă în România prestigioase titluri precum: Olympiade der Köche 2008 şi 2012, Campionatul International de Gătit 2009 – secţiunea Dulciuri, Concursul Internaţional de Gastronomie 2013, locul II mondial la concursul Internaţional de la Luxemburg, în 2010, Villeroy & Boch Culinary World Cup 2010 etc.

Trufele cu aur

Carmela se mândrește nu doar cu aurul medaliilor cucerite la competițiile din străinătate, ci și cu trufele ei învelite în foițe de aur și argint. Dincolo de aspectul inedit, maestrul cofetar spune că au şi efecte benefice asupra organismului, lucru mai puțin știut.

De-a lungul timpului, Carmelei Dragomir i-au venit foarte multe idei vis-a-vis de a face prăjituri precum tortul Belcolade sau de Trilogia de ciocolată, creații proprii care astăzi nu lipsesc din nicio  cofetărie care se respectă.

Artistul Maria – Andreea (Reina)

Maria – Andreea Vârlan (numele ei adevărat) s-a născut în Suceava, însă pentru a-şi putea continua şi dezvolta pasiunea pentru muzică  s-a mutat în Bucureşti, imediat după absolvirea liceului. Până la vârsta de 30 de ani, Andreea a compus şi înregistrat 15 piese dintre care pentru 4 a filmat şi videoclipuri.

Pentru următorul an, artista ne pregăteşte noi surprize muzicale în aceleaşi ritmuri latino, care deja au făcut-o cunoscută şi la nivel internaţional.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele