Trump, nepăsător de popularitatea lui scăzută în Europa: ”Nu am fost ales de europeni, ci de americani!”

0

Președintele SUA, Donald Trump, susține că ar putea să fie cea mai populară persoană din Europa și că ar putea să candideze pentru orice funcție europeană dacă și-ar dori. Reacția lui Trump vine după ce sondajele l-au cotat ca una dintre cele mai nepopulare figuri politice de pe continentul European, relatează The Independent.

Comentariile au fost iscate de senatorul republican Mitt Romney, care a spus că președintele ,,nu s-a ridicat la înălțimea funcției sale”.

,,Conform unui sondaj realizat de Centrul de Cercetare Pew în 2016, 84% din populația Germaniei, Marii Britanii, Franței, Canadei și Suediei credeau că președintele american va face ceea ce trebuie în relațiile internaționale”, a scris Romney. ,,Un an mai târziu, cifra acestora a scăzut la 16%.”

Trump a răspuns la comentariile lui Romney susținând că este preocupat de publicul american, de plătitorii americani de taxe, nu de europeni.

,,Nu sunt ales de europeni, sunt ales de americani – de americanii plătitori de taxe”, a susținut Trump.

,,Relația mea cu liderii europeni este foarte bună”, a adăugat acesta.

Cu toate acestea, Trump a ținut să precizeze că are încredere că retorica sa ar prinde bine și în Europa.

,,Aș putea să fiu cea mai populară persoană din Europa”, a declarat Trump. ,,Aș putea să candidez pentru orice funcție mi-aș dori. Dar nu vreau. Vreau ca oamenii să ne trateze corect și asta nu se întâmplă. Nu ar trebui să fiu popular în Europa. Vreau ca Europa să plătească. Nu îmi pasă de Europa”, a adăugat președintele SUA.

Citește și Șeful ANAF Ionuț Mișa îi Răspunde lui Teodorvici după ce acesta i-a cerut demisia: Ar trebui să mă felicite pentru rezultatele deosebite

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele