Update: Autoritățile iau în calcul evacuarea unor locuințe. Incendiu puternic la Baloteşti, există risc de explozie

0

Update: Autorităţile iau în calcul evacuarea unor case aflate în imediata apropiere a locului unde se manifestă incendiul violent care a distrus aproape în totalitate un depozit de mobilă şi unul de mase plastice de la Baloteşti, în funcţie de informarea pe care o vor primi de la Garda de Mediu în privinţa gradului de poluare a aerului în zona respectivă.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, la ora actuală pompierii continuă operaţiunea pentru localizarea şi lichidarea incendiului puternic de la Baloteşti, fiind luată în calcul evacuarea localnicilor din casele aflate în imediata apropiere a locului unde se manifestă incendiul.

Arafat a precizat că reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt în legătură cu inspectorii de la Garda de Mediu şi că aşteaptă o informare de la aceştia în ce măsură fumul extrem de gros degajat în urma incendiului poate determina poluarea mediului.

“Aşteptăm o informare de la Ministerul Mediului să vedem cum evoluează incendiul şi, dacă fumul gros va afecta mediul, vom vedea dacă este necesar să evacuăm casele din apropiere”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că la faţa locului există “o dificultate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu apă”.
Potrivit meteorologilor, vremea este instabilă, însă ploaia se va opri şi vântul se va stabiliza. Aceştia au explicat că ploaia poate limita zona incendiului şi stopa extinderea lui, însă, în acelaşi timp, dacă există substanţe toxice degajate în atmosferă, ppoate grăbi depunerea acestora pe sol.

Depozitul de mobilă afectat aparţine Prestige Mob, societate înfinţată în anul 1998. La Baloteşti, există spaţiu de producţie deschis în 2003 şi având o suprafaţă totală de 11.000 de metri pătraţi, conform datelor de pe site-ul firmei.

Incendiul puternic declanşat, marţi seară, în comuna Baloteşti, a afectat un depozit de mobilă şi unul de mase plastice, fiind cuprinsă de foc o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Doi bărbaţi au primit îngrijiri medicale la faţa locului, unul suferind un atac de panică, iar altul inhalând fum. Flăcările depăşesc zece metri deasupra acoperişului, la faţa locului intervenind zece autospeciale de stingere, o autoscară, o maşină de descarcerare şi un punct mobil de comandă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Cele două depozite cuprinse, marţi seară, de un puternic incendiu în localitatea Baloteşti ard “generalizat” şi sunt prăbuşite în mare proporţie, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov. El a precizat că la ora actuală fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului. Din interiorul uneia dintre hale se aud explozii succesive, de mare intensitate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că cele două depozite cuprinse de incendiu în localitatea Baloteşti ard “generalizat” şi sunt prăbuşite în mare proporţie.

Acesta a adăugat că la ora actuală fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului, iar din interiorul halelor se aud explozii succesive, de mare intensitate, ale unor recipiente sub prresiune.

“Am decis retragerea pompierilor la o distanţă de siguranţă”, a spus Vasile.

Potrivit sursei citate, locuinţele sunt la aproximativ 300 de metri de incendiu, iar o altă hală la aproximativ 70 – 80 de metri distanţă, însă nu există pericol iminent pentru populaţie.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, marţi seară, pentru News ro, că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi la două depozite, unul de mobilă şi unul de mase plastice. Potrivit acestuia, la locul incendiului au fost trimise zece autospeciale de stingere, o autoscară, o maşină de descarcerare şi un punct mobil de comandă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele