Update: Înalta Curte l-a achitat pe Ludovic Orban, ”conții” Mircea și Vlad Cosma au fugit din țară

3

UPDATE: Pronunțarea sentinței finale așteptată de Mircea și Vlad Cosma a fost amânată pentru data de 22 martie de către ICCJ.

Fostul deputat Vlad Cosma și tatăl său, Mircea Cosma, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, nu se află în acest moment în țară, ci în Italia, potrivit Digi24. În cazul celor doi urmează să se anunțe luni decizia definitivă în procesul în care sunt acuzați de luare de mită și în care au fost condamnați, în primă instanță, la pedepse cu închisoare.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat de ÎCCJ în dosarul în care a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Citește mai multe despre achitarea lui Ludovic Orban

Odată cu această sentință Ludovic Orban poate deveni mai activ în politica din România și, spun surse din PNL, va încerca să scoată partidul de sub tutela Președintelui Iohannis.

Conții Cosma de pe la anul 1200

Într-un interviu care a circulat recent în spațiul public, fostul baron de Prahova, Mircea Cosma declara că denumirea de baron nu i se potrivește deloc, ci ar trebui numit mai degrabă Conte. NU este o glumă, domnia sa declara că și-a descoperit la rădăcina arborelui genealogic o familie de conți, in Transilvania.

Conții numiți Cosma cel Alb ar fi fost împroprietăriți prin 1200 cu terenuri imense pe lângă Oradea de azi și ar fi primit cu această ocazie titlul nobiliar.

Citește despre dosarele lui Sebastian Ghiță

Exact ca un conte, ușor megaloman, a condus Cosma cel Bătrân (n.r. tatăl) județul Prahova. Domnia sa a început ca politician PUNR, dar a trecut repede în tabăra PDSR, după care a preluat cu totul mișcarea politică și economică din Prahova.

Tot domnia sa este responsabil și pentru ascensiunea politică a lui Sebastian Ghită, fost politician PSD cu mai multe dosare penale, fugit acum in Serbia.

3 comentarii

  1. mizerii de oameni, au trait ca belferii din banii nostri, ai tuturor romanilor. acum au si fugit. iar dobitocii de la Antena3 ii apara…

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele