Victorie pentru USR! Curtea De Apel București a decis că companiile municipale ale Gabrielei Firea nu sunt legale

0

Curtea de Apel București a decis astăzi anularea tuturor hotărârilor de înființare ale Companiilor municipale. Soluția este definitivă și vine la capătul unui proces inițiat de USR București.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, astfel, anularea hotărârilor de înfiinţare a celor 22 de societăţi comerciale create de Gabriela Firea în martie anul trecut.

LISTA COMPANIILOR MUNICIPALE AICI

Consilierii municipali USR au contestat înființarea acestor Companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.

Instanța a decis astăzi că toate companiile au fost înființate de Gabriela Firea cu încălcarea legii: “Admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi, în rejudecare,: Admite acţiunea şi, în consecinţă, anulează actele administrative contestate în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.11.2018”.

Concret, sentința nu presupune desființarea companiilor, ci arată că aceste companii au fost în mod nelegal înființate.

Până la remedierea situației, dacă va fi găsită o soluție de remediere, aceste companii sunt complet blocate. Angajații lor nu-și primesc salariile, nu se pot face plăți, nu se pot încasa facturi, nu se pot face lucrări de niciun fel.

Citește și Raport: Românii, cei mai săraci dintre săracii Europei! Peste 1,5 milioane dintre români trăiesc cu mai puţin de trei euro pe zi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele