Video TVR! Nicușor Dan a vorbit despre primarii de ”carton” ai Bucureștiului care au permis distrugerea spațiilor verzi

0
Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a spus miercuri că pentru a putea opri construcțiile pe spații verzi a consolidat capacitatea juridică a Primăriei.

 

Mai mult, fără să acuze pe fostul primar General, infractorul Sorin Oprescu sau pe Gabriela Firea, Dan arată cât de prost a fost gestionat Bucureștiul în deceniile din urmă.

Primarul a arătat cum mafiile din imobiliarele bucureștene au pus presiune prin avocați pe diverși funcționari onești din primării pentru a construi fără autorizații, iar primarii ”de carton” au permis acest lucru.

Primarul a explicat că au fost presiuni asupra primăriei pentru ca spațiile verzi să fie declarate construibile. Practic funcționarii din primărie erau fără apărare. Aveam niște primari de carton care se lăudau pe la televizor și în realitate nu făceau nimic care să apere interesul public, a subliniat Dan.

Acele spații pe care le vedeți verzi, au ajuns să nu fie verzi pentru că printr-o documentație de urbanism ele au fost declarate construibile, ce am reușit să facem (…) problema era de 600 de hectare de spații verzi, prin cele cinci PUZ-uri de sector deja aprobate de administrația precedentă și PUZ-ul sectorului 1 care urma să fie aprobat, urmau să dispară 600 de hectare de spații verzi.

Vezi și Firea, tot mai aproape de un dosar penal la DNA din cauza PUZ Sectorului 3

Asta am stopat. (…) Odată ce terenul devine privat și are regim de construibil, este o chestiune juridică și aici avem nenumărate litigii pe subiectul acesta. Ce am făcut, a fost să consolidez capacitatea juridică a primăriei. Pentru că și în ceea ce privește spațiile, urbanismul, construcțiile, practic funcționarii din primărie erau fără apărare (…) presiunile au fost pe tot ce înseamnă primărie (…)

Aveam niște primari de carton care se lăudau pe la televizor și în realitate nu făceau nimic care să apere interesul public, a subliniat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele