Vinurile Purcari – vinuri care au pus Republica Moldova pe harta Europei

1
- Reclama -

Crama Purcari este o celebră cramă din Republica Moldova care deține mai multe vii în imediata apropiere a malului Nistrului. Rodul bogat al acestora este folosit ca materie primă pentru producerea unor vinuri de soi, care se bucură de multă apreciere departe de hotarele țării.

Calitatea vinurilor Purcari a fost recunoscută pentru prima dată în cadrul unei competiții internaționale în anul 1987, când vinul Negru de Purcari a fost premiat la Paris, iar în anii ce-au urmat a ajuns să fie servit la curțile imperiale din toate colțurile Europei, începând cu Rusia și încheind cu Marea Britanie.

În mare parte, crama Purcari s-a bucurat de o evoluție progresivă, dar a exista și în istoria ei o perioadă neagră, marcată de stagnare. Este vorba de perioada ocupației sovietice, perioadă în care accentul a deviat de la calitate la cantitate.

Din fericire însă, lucrurile s-au îndreptat în anul 2003, când un grup de investitori locali s-au dăruit trup și suflet readucerii acestei crame pe cele mai înalte culmi ale gloriei. De fapt, tocmai lor li se datorează succesul de care se bucură Crama Purcari în ziua de azi.

Revenirea brandului Purcari pe piața națională și internațională a vinului bun, a avut loc în plină forță prin lansarea gamei Purcari 1827, o gamă care formată dintr-o colecție amplă de vinuri pentru toate gusturile.

- Reclama -

Ce fel de vinuri poți savura din gama Purcari 1827?

Numele gamei Purcari 1827 conține întomcmai anul de temelie din istoria cramei. Atunci, aproape cu două secole în urmă, s-a născut această cramă și când a fost înființată nimeni nu-și imagina că va ajunge atât de renumită.

Datorită calităților sale deosebite, Purcari 1827 a ajuns ușor alegerea numărul #1 a amatorilor de vinuri din clasa upper medium, atât din Republica Moldova, cât și din țara noastră. Cu alte cuvinte, dacă îți dorești un brand convenabil, dar care în același timp îți oferă și garanția unor vinuri bune, care să te farmece de la prima gustare, alegi Purcari 1827.

Un lucru remarcabil legat de gama Purcari 1827 este faptul că ea este o colecție în plină dezvoltare. Deși cuprinde foarte multe tipuri de vin, fabricate din diferite soiuri autohtone și străine, Purcari 1827 se îmbogățește treptat treptat cu noi licori, care îndeplinesc standardele înalte stabilite de cele fabricate înaintea lor și de multe ori chiar le depășeșsc.

Să luăm de exemplu vinurile Fetească Neagră sau Viorica, ce au reușit să cucerească inimile atâtor fani ai brandului și iubitori de vin, la modul general, dar și vinurile Malbec, Traminer sau Shiraz fabricate de soiuri de peste hotare, dar cu tehnologia și pe baza tradițiilor care au consacrat crama Purcari.

Din gama Purcari 1827 fac parte și vinuri speciale pentru a fi servite în restaurante sau la evenimente sau vinuri premium, menite să transforme fiecare moment în care sunt savurate într-unul special.

Pentru restaurante avem gama Nocturne, o colecție de vinuri fabricate din Pino Grigio sau Rară Neagră, care însuflețesc spiritele la petrecerile de nuntă sau cele de botez, încununând bucatele cu fel de fel de arome, care mai de care mai fermecătoare.

În zona premium a acestei game ne surprinde un amestec încântător de Cabernet Sauvignon cu Rară de Purcari și Saperavi care se vinde sub denumirea de Negru de Purcari, dar și un vin alb și unul roșu ce ne îndeamnă să descoperim pe îndelete toate performanțele de care este capabilă această gamă cu renume.

Vinurile Purcari pe piața națională și internațională

Când spui Republica Moldova, spui Purcari. Sau uneori invers pentru că și reciproca este adevărată. Vinurile Purcari au pus Republica Moldova pe harta Europei și au dat un nume acestui tărâm misterios care parcă a fost lăsat de Dumnezeu pe pământ anume pentru a da vin bun.

Vinurile Purcari au ajuns în multe colțuri ale lumii și pot fi savurate acum atât în Republica Moldova și țările ei învecinate, cât și în Statele Unite ale Americii, Canada sau China și peste tot unde se beau au parte numai de laude.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele