Viorica Dăncilă, chemată în Parlament pentru a da explicații pe legile justiției

0

Premierul Viorica Dăncilă a fost chemată în Parlament, miercurea viitoare, pentru a da explicații pe legile justiției.

Apelul vine după un apariția unui proiect de rezoluție a Parlamentului European, în care instituția se arată profund îngrijorată de modificările la legislaţia judiciară şi penală din România, care ar putea submina în mod structural independența sistemului judiciar și capacitatea de a combate eficient corupția, arată proiectul rezoluţiei privind statul de drept.

În plus, Legislativul UE condamnă intervenția violentă și disproporționată a forțelor de poliție în timpul protestelor de la București din august 2018.

De asemenea, invită autoritățile române să instituie garanții pentru a asigura o bază transparentă și legală pentru orice cooperare instituțională și pentru a evita orice ingerință care să depășească sistemul de verificare și echilibrare și solicită consolidarea controlului parlamentar asupra serviciilor de informații.

Citește și Șefa ICCJ Cristina Tarcea către judecătorii CCR: “Nu vi se pare ciudat că doar anul acesta s-a constatat că nu funcționează legal completurile de 5 judecători?”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele