Zegrean, despre decizia CCR în privința completurilor specializate: În mod normal, Curtea ar trebui să respingă sesizarea

0

Augustin Zegrean, a declarat luni că, în mod normal, Curtea Constituțională ar trebui să respingă sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema completurilor specializate în corupţie. Asta pentru că, a explicat fostul președinte al CCR, în astfel de cazuri, se poate apela la căile de atac prevăzute de lege.

”În mod normal, Curtea Constituțională ar trebui să respingă această sesizare pentru că, nu întotdeauna, când judecătorul încalcă legea se declară un conflict juridic de natură constituțională între instanță și Parlamentul legiuitor. În mod normal, în cazurile în care se încalcă legea, cel care suferă din această încălcare poate să folosească căile de atac prevăzute de lege. În penal există cale de atac. Dacă completul de trei era ilegal constituit, putea să se invoce această nelegală constituire a completului în calea de atac. Dacă nu s-a făcut, înseamnă că cel care a fost judecat și-a asumat și a fost de acord cu această sentință.

Deci nu poți să vii după ani de zile să spui că s-a creat un conflict juridic și să iei de la capăt procesele. Este atât de evident ce se urmărește prin cererea asta încât n-are rost să mai discutăm. Este evident că se urmărește să se anuleze toate sentințele, să se reia judecata pentru că, în cele mai multe dintre situații, în felul acesta s-ar ajunge la prescripția răspunderii penale”, a declarat Augustin Zegrean pentru B1.ro.

Sursa: b1

Citește și Zegrean crede că politicienii ”penali” o vor pe Koveși condamnată

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele