Liviu Dragnea, tot mai contestat

0

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan pare, pentru moment, singura voce din PSD suficient de îndrăzneață să arate cu degetul, acuzator, spre Liviu Dragnea. Opiniile sale sunt un adevărat sprijin pentru Mihai Tudose, premierul care pare, și el, să fi căpătat ”personalitate” și să facă opoziție ”liderului maxim”. Odată cu schimbarea doamnei Sevil Shhaideh de la dezvoltare, Liviu Dragnea pare, doar pare, să fi pierdut din mână mina de aur. Banii pe care îi poate direcționa spre ce județ dorește.

Cătălin Ivan a declarat sâmbătă despre implicarea lui Dragnea în Guvern: “Cunoscându-l pe Dragnea, nu cred că se va abţine. Însă, aici nu vorbim de Teleorman sau de interesele unui lider de partid. România va avea o expunere internaţională maximă şi nu putem da cu piciorul la o astfel de şansă. Rolul miniştrilor, dar şi al întregului Guvern, va fi important. De aici va decurge şi o imagine bună sau proastă a României pe termen lung. Pe Dragnea, nu cred că-l interesează nici România, nici PSD-ul, ci are o agendă personală care se rezumă doar la anii lui de libertate şi la contractele Tel Drum”.

Citește și despre sprijinul lui Bădălău pentru premierul Mihai Tudose

Cezar Preda: ”(…) ne trezim acum la mijlocul lunii octombrie cu o cârpire cu alți oameni”

Ieșit dintre cei tăcuți, liderul PNL (fost PDL) Cezar Preda a declarat pentru RFI: ”Acest Guvern nu este un Guvern de oameni politici grei, de oameni care-și asumă și care urmează un parcurs foarte strict. Am avut un program de guvernare la începutul anului foarte frumos și foarte bine ambalat, nu s-a ținut cont de ceea ce Opoziția, pierzând alegerile, a semnalat întregii societăți, că nu este un program fezabil și ne trezim acum la mijlocul lunii octombrie cu o cârpire cu alți oameni, care nu și-au propus nimic. (…) A schimba numai de dragul de a rezolva o anumită răfuială politică în interiorul unui partid nu ne servește nouă. Pe ansamblu, nu cred că această remaniere va aduce plusul de vigoare și de eficiență pe care îl obligă o remaniere guvernamentală (…). Remanierea trebuia să fie mult mai largă, dacă era să urmărească principiul revenirii în matca promisiunilor electorale”.

Liderul liberal, deși nu are explicit o referire la Liviu Dragnea, pare să-l considere vinovat pentru situația actuală fostul șef al Teleormanului. Nici premierul Mihai Tudose nu este iertat de Preda, liberalul neavând nicio speranță cu privire la respectarea promisiunilor electorale de către guvernul remaniat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele