Prețul petrolului l-a adus pe venezueleanul Maduro în Iran

0

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a sosit vineri în Iran, unde se va întâlni cu omologul său Ebrahim Raisi, cele două ţări producătoare de petrol aflându-se sub sancţiuni americane, transmite AFP.

 

Sosit în fruntea unei delegaţii politice şi economice de nivel înalt, Maduro va avea o întrevedere cu preşedintele Raisi sâmbătă, când se va desfăşura şi o reuniune a delegaţiilor celor două state, a transmis agenţia oficială IRNA.

Ministrul iranian al petrolului, Javad Owji, a întreprins luna trecută o vizită oficială în Venezuela, ţara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume.

Maduro şi-a exprimat ”sprijinul puternic” pentru crimele lui Putin în Ucraina

Ministrul iranian s-a întâlnit cu preşedintele Maduro şi cu omologul său venezuelean Tareck El Aissami pentru a găsi mijloace de a face faţă sancţiunilor paralizante impuse de Statele Unite ţărilor lor.

Relaţiile dintre cele două ţări producătoare de petrol au fost solide în timpul liderului socialist Hugo Chavez (1999-2013) şi s-au întărit şi mai mult sub succesorul acestuia.

Înaintea vizitei în Iran, Maduro s-a aflat în ultimele zile în Turcia, apoi în Algeria.

În 2020, Venezuela a primi două transporturi de carburant şi de derivate din Iran pentru a face faţă unor penurii naţionale.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele