Prim-ministrul Ciucă își face curat în Guvern

0

Prim-ministrul Nicolae Ciucă își face curat în Guvern. După ce, la doar zi de la numire, Premierul Ciucă l-a dat afară din Guvern pe Antonel Tănase. Acesta a fost numit în funcția de Secretar general al Guvernului pe data de 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcția de prim-ministru.

 

Astăzi, Sebastian Ioan Burduja a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, printr-o decizie a prim-ministrului interimar Nicolae Ciucă publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Sebastian este fiul unui influent bancher român care a infirmat legăturile cu SRI sau SIE.

Vezi și Sebastian Burduja a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor

”În perioada 1994-1996, este Vicepreședinte al controversatei Bănci Române de Comerț Exterior (BANCOREX). A infirmat în vara lui 2018 orice asociere cu Securitatea, cu SRI sau cu SIE și a declarat că a respectat întotdeauna legea în timpul funcției îndeplinite în cadrul BANCOREX.

Își continuă o lungă carieră în sectorul financiar-bancar. În 1996, este numit Vicepreședinte Senior al băncii austriece Credit Anstalt AM România. Din 1998 până în 2001, este Vicepreședinte al băncii olandeze ABN AMRO România. În 2001 devine Vicepreședinte și apoi Prim-Vicepreședinte al Raiffeisen Bank România, CEO al Diviziei Corporate, poziție în care activează până în 2012.[6] În aprilie 2013 este numit în Consiliul de Administrație al Leumi Bank România” spune despre el wikipwdia.

Printr-o altă decizie a premierului interimar, Cristina-Daria Buzaşu-Enache a fost eliberată, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele