Proteste? Părerea mea nu contează, dar nici părerea voastră

0

Sunt mândră de oamenii care în aceste zile au dat dovadă că își iubesc țara, sunt mândră că încă mai văd speranță pe fața românilor, dar atât. Cu tristețe pot să spun că nimic nu se va schimba, nu trebuie să fii deștept să vezi asta. Nu trebuie să fii deștept să vezi că prim-ministrul este o mătură, nu trebuie să fii deștept să vezi că aproape tot guvernul e agramat sau corupt, nu. Trebuie să fii deștept data viitoare, când pui stampila. România nu este administrată cum ar trebui, nu avem lideri, nu avem o strategie sau o orientare.

Sunt unul dintre oamenii care nu a participat și nu va participa la proteste, sunt genul ăla care stă pe margine și comentează. Da, mă bucur că ne putem exprima liber, că există atâta emoție. Dar ce facem cu manipularea? Manipularea jandarmeriei, manipularea celor din piață? Ambele părți suferă, dar cui îi pasă? Unui prim-ministru în concediu?

E foarte simplu să creezi panică în rândul poporului, iar tu ca aparat politic să îți faci în continuare jocul. Voi nu vedeți că suntem conduși de ură? Deschideți ochii, nu vă mai lăsați influențați, intimidați. Haideți să lăsăm la o parte furia, haideți să gândim rațional.   Politicienii vor situații conflictuale pentru că din asta câștigă ei.

În ultima perioadă, poliția, jandarmii sau pompierii sunt luați în derâdere, nu le este apreciată autoritatea, iar acest lucru va avea mari repercusiuni pe termen lung. Ei nu ar trebui să fie dușmanii noștri. Dușmanii sunt cei care îi conduc. Dacă șeful tău îți dă un task care e împotriva valorilor tale, ce faci? Ai de ales să faci lucrul respectiv sau să îți pierzi locul de muncă, tu care probabil ești stâlpul familiei și ai de hrănit încă cinci guri.

Părerea mea nu contează, dar nici părerea vostră. Suntem doar un număr condus de furie și violență. Da, și mie îmi e ciudă pe sistem, pe țara asta frumoasă care arată ca o epavă, dar prefer să las ura deoparte și să gândesc normal. Cu toții luptăm pentru același lucru, dar în tabere diferite.

Nu suntem pregătiți să ne bucurăm de democrație, nu știm să o folosim. Nu armele sunt soluția. Poate miile de oameni care au ieșit în stradă încearcă să înteleagă, poate că aceștia sunt eroii sau poate sutele de jandarmi sunt eroi, nu știm. De ce? Pentru că nu înțelegem ce înseamnă democrația. România nu e o țară extremistă, nu trebuie să fiu de acord cu tine ca să trăiesc liniștită. Echilibrul e cuvântul cheie și soluția tuturor problemelor.

A, să nu uit: Data viitoare…iesiți naibii la VOT!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele