PSD vrea un candidat la prezidențiale: Teodorovici, Firea, Pop, Gâdea etc.

0

Baronii PSD știu că sunt șanse foarte mari ca reprezentantul partidului la prezidențiale să nu intre în turul doi. Multe nume au fost deja luate în calcul, însă nu există unanimitate în PSD

Gabriela Firea, Eugen Orlando Teodorovici, Mihai Fifor și Titus Corlățean sunt cei patru care au fost testați în sondaje în ultima perioadă, însă șansele lor în fața lui Klaus Iohannis sunt minime.

Singurul prezidenţiabil din interiorul partidului ar fi primarul Capitalei, Gabriela Firea, care însă refuză să intre în competiţia electorală pentru Cotroceni. Firea îşi doreşte un nou mandat în fruntea Bucureştiului. Gabriela Firea s-ar putea însă răzgândi până în toamnă, în funcţie de sondaje.

Baronii PSD au de luat mai multe decizii, la Congres.

Vor vota presedintele “plin” al formatiunii conduse interimar de catre Viorica Dancila, iar apoi vor decide ce candidat ii va reprezenta in cursa pentru Cotroceni. Este totuși greu de crezut că vor merge la alegeri cu Olgușa Vasilescu drept potential prezidentiabil al PSD-ului.

Citește și Teodorovici se împrumută iar: pe trei sau patru ani, de la Banca Mondială

PSD crede că preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, e una dintre variante. Se pare că în următoarea perioadă, Pop va fi testat în sondaje. Discursul istoricului Ioan Aurel Pop se pliază perfect pe mesajul naţionalist folosit de PSD în campania electorală.

În 2016, Pop a caracterizat „generaţia Google, Facebook, SMS” ca fiind alcătuită din „oamenii lipsiţi de cultură generală şi de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare şi să ia decizii în cunoştinţă de cauză”.

Chiar și moderatorul Antenei 3, Mihai Gâdea, este o variantă de lucru în PSD. Acum câteva zile, jurnalistul Ion Cristoiu a lansat ipoteza că PSD l-ar putea avea candidat la alegerile prezidențiale pe Mihai Gâdea. Realizatorul Antena 3 a precizat însă că nu își dorește această funcție.

Citește și Dosarul lui Tăriceanu, amânat o săptămână în Comisia juridică din Senat. Va aduce ”note scrise” pentru a lămuri dosarul DNA

Și Dan Puric ar putea fi candidatul PSD pentru Cotroceni.

Se spune că oemanii de imagine ai lui Dragnea, consultanții israelieni le-au sugerat celor din PSD să încerce și modelul ucrainean, cu un actor popular transformat în candidat la prezidențiale, susţine jurnalistul Grigore Cartianu. În Ucraina, actorul Vladimir Zelenski (41 de ani) l-a învins cu un scor incredibil (73%-27%) pe președintele în funcție, Petro Poroșenko, care nu a reușit să obțină un al doilea mandat.

Înainte de a pleca din această funcție, președintele executiv al PSD, Paul Stănescu, a confirmat că nu exclude ca partidul să susțină o persoană din afara formațiunii la alegerile prezidențiale.

La toate acestea se adaugă sugestiile lui Victor Ciutacu care a declarat că Liviu Dragnea căuta de mai multă vreme un candidat la prezidențiale care să provină din afara PSD. Totuși, nimeni nu mai vorbește despre Călin Popescu Tăriceanu, politicianul care pare să aibă soarta PNȚCD.

Citește și Bogdan Chirieac, plătit de Rovana Plumb și Narcis Neaga din banii românilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele