RCA pentru proprietarii de trotinete electrice

0
trotinete

Proprietarii de trotinete electrice vor fi obligați, de la anul, să aibă poliță de asigurare RCA. Autoritatea care supraveghează piața de asigurări va aplica o directivă europeană deja aprobată.

 

Totul în contextul în care în România au avut loc peste 300 de accidente în care au fost implicate trotinete, în ultimii trei ani.

O directivă recent adoptată îi obligă pe „trotiniști” să fie asigurați, pe modelul RCA-ului pentru mașină. Parlamentul are termen până la anul să introducă noua obligație și în legea națională.

Ulterior, ASF va trebui să elaboreze normele de aplicare.

Vezi și Legislație: Șoferii trebuie să fie mai atenți la biciclete și la trotinete electrice

„Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule”, a declarat Valentin Ionescu, reprezentant al ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară).

Proprietarii de trotinete spun că sunt de acord cu legea care îi obligă să aibă asigurare, mai ales din cauza accidentelor tot mai dese.

Vezi și Peste 2500 de trotinete electrice de închiriat în București. Care e cea mai ieftină companie de ridesharing

Accidente din cauza trotinetiștilor

În ultimii trei ani au avut loc peste 300 de accidente în care au fost implicate automobile și trotinete.

Circulația trotinetelor electrice, interzisă pe trotuar. Care sunt noile reguli
Guvernul a aprobat în ședința din octombrie 2021 o hotărâre prin care reglementează circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice.

Circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice este interzisă.

Conducătorii de trotinete electrice sunt obligați să meargă pe pista de bicicletă, dacă există, și nu au voie să circule pe trotuar.

Vor fi introduse numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde pentru autovehiculele care utilizează combustibili alternativi.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele