Românii nu mai vor ca banii primăriilor să meargă în buzunare de jucători profesioniști

0
- Reclama -

Românii nu mai vor ca politicienii să plătească din banii primăriilor jucători profesioniști de fotbal sau alte tipuri de sportivi. Mai exact, peste jumătate dintre români, adică 53%, consideră că nu este corect ca primăriile sau consiliile județene să finanțeze din fonduri publice echipele de fotbal profesionist, iar doar 18% cred că este corect.

 

Poate, cu puțină ironie, cei 18% sunt politicieni sau angajați la primării care țin de factorul politic care încă sunt de părere că un club de fotbal, chiar și pe picior de retrogradare, poate aduce voturi.

Dar, ca orice formă fără fond, un club condus de primărie sau de angajați angajați pe criterii politice, are viață scurtă și nu poate fi performant.

Vezi și Burleanu spune stop scandarilor rasiste

- Reclama -

Și, cum să fie, fotbalul este o afacere condusă de oameni care știu ce înseamnă profit; politicienii vor voturi. Patronii de cluburi private fac bani și performanță, cluburile primăriilor, nu, ele retrogradează sau se târăsc prin campionate.

Dar, nu e mai bine să bagi banii în sportul de masă, să ieși alături de copii și de antrenori să faci poze pentru afișele electorale? Sigur că e mai bine, dar poate că afacerile cu cluburi sunt și ”găuri negre” pentru banii publici care pot ajunge mai ușor în buzunare private…

Oricum, sondajul Avangarde la comanda Digi24 mai arată că peste 50% dintre români consideră că valoarea reală a echipei naționale de fotbal a României este slabă sau foarte slabă.

Deci, se pregătește și o demisie de la FRF… domnul Burleanu, echipa domniei sale?!

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele