Vaccinul produs de AstraZeneca şi Universitatea Oxford este ”foarte sigur”

1
vaccin-antigripal

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford este sigur şi declanşează o reacţie a sistemului imunitar similară pentru toţi adulţii, potrivit concluziilor preliminare ale unui studiu clinic de fază a doua.

 

Rezultatele promiţătoare ale studiului clinic de fază a doua au fost publicate joi în revista de specialitate The Lancet. Studiul, care a reunit 560 de adulţi sănătoşi, dintre care 240 cu vârste de peste 70 de ani, a constatat că vaccinul este sigur şi declanşează o reacţie imunitară similară atât pentru persoanele cu vârste de peste 56 de ani cât şi pentru cele cu vârste de 18-55 de ani.

Persoanele cu vârste mai înaintate prezintă ”un risc semnificativ” de a dezvolta forme grave de Covid-19, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care citează imunitatea mai scăzută şi posibilele afecţiuni cronice. Cu toate acestea, persoane de toate vârstele riscă să contracteze virusul.

AstraZeneca, care colaborează cu Universitatea Oxford, a anunţat anterior că date interimare au arătat că vaccinul experimental provoacă o reacţie a sistemului imunitar la adulţi tineri şi vârstnici.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

”Suntem încântaţi cu adevărat de aceste rezultate. În acest studiu am… încercat să analizăm reacţiile imunitare la adulţii mai în vârstă şi să răspundem întrebării dacă sistemul imunitar are o capacitate mai scăzută de reacţie pe măsură ce îmbătrânim, a declarat profesorul Andrew Pollard, şeful echipei studiului clinic pentru vaccin de la Oxford.

Turcan consideră inoportune târgurile de Crăciun

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele